KOMJIN'ın PSK Kongresi'ne Mesajı

PSK 3. Kongresine,

Değerli dostlar,

Öncelikle Partinizin  3. Kongresi için göndermiş olduğunuz nazik davetiyenizden dolayı çok teşekkür ederiz. 3. Kongrenizin halkımızın ulusal demokratik mücedelesine katkı sağlayacağına inanır ve başarılar dileriz.

Değerli dostlar ve arkadaşlar,

kongrenizi topladığınız şu günlerde özellikle doğu Kurdistan da halkımız başta olmak üzere, Iran geneline yayılmış, Iran Islam rejimine  karşı çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Kürt kızı Jina Eminin Iran ahlak polisleri tarafından katledilmesi ile baslayan   serhildanlar devam etmektedir. Bu serhildanlarla yıllardır bir kabus haline gelen korku duvarı kadınların öncülügünde  yerlebir edildi. Rejim güçlerinin serhildanlara karşı zor ve şiddete başvurdukları biliniyor.  Şimdiye  kadar yüzlerce insanın katledildiği, binlerce yaralının ve tutuklamaların olduğu medya platformlarında yer alıyor. 

O başkaldırı ve serhildanları yürekten selamlıyoruz. 

Ayrıca,  Komjin olarak dogu Kurdistan ve Iran genelinde yasanan serhildanları yakinen takip ediyoruz. Yurtdışında rejime karşı yapılan yürüyüş ve etkinliklere gücümüz ve imkanlarımız oranına katılıyor ve desteklediğimizi bilmenizi istiyoruz.

Değerli dostlar,

Ülkemizin Kuzey ve Türkiye genelinde de yaşanan siyasi, ekonomik, sosyal çürüme, hiç bir dönemde bu kadar kendini dayatmamıştı. Tüm yasanan bu olumsuz şartların nedenlerinden biri ve en önemlisi, Kürt halkının tanınmamasından kaynaklandığı artık herkes tarafından daha net görülmekte ve dile getirilmektedir.

 Böylesi kritik bir süreçte yaptığınız kongreniz bu bağlamda çok büyük önem arzetmektedir. Unutmamamız gerekir ki; Kürt halkının ulusal haklarını elde etmek, Kürt partilerinin ulusal bir cephede biraraya gelmeleri ve  mücadelelerini yürütmeleri önem kazanmaktadır. 

Partinizin özellikle kadın mücadelesine daha fazla eğilmesi ve bu konuda daha fazla çaba sarfetmesi  bizleri sevindirecektir. Kadınların özgürlükler mücadelesinde nasıl kilit bir role sahip olduğunu ve bütün dünyada nasıl gündem yarattıklarını bir kez daha İran sömürgeci devletin de görmüş olduk. 

Bu bağlamda, gelecek için kadın çalışmalarına daha fazla alan açmanız umuduyla;

Legalde 3. kongrenize mücadele ruhu ve başarılar diliyoruz. 

Selamlarımızla, 

Komjin-Kürdistan Kadınlar Birliği-Almanya

30 Ekim 2022

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz