Irkçı, şoven ve faşist BAAS rejiminin, Güney Kürdistan halkının soykırımının amaçlayan Enfal operasyonlarını hayata geçirmesinin üzerinden 30 yıl geçti.
Ama Enfalın acısı dinmedi, yaraları henüz sarılmadı. Binlerce ailenin gözleri yolda, kendilerinden haber alamadıkları, kardeş, bacı, ana, baba ve akrabalarının geri dönmelerini bekliyorlar.
Enfalın yaraları kanamaya devam ediyor, çünkü kurbanlarının zararları tazmin edilmedi, yıkılan köylerin büyük bölümü onarılmadı, on binlerce kişiden henüz bir haber alınmış değil.
Enfal operasyonlarının birçok sorumlusu hakim karşısına çıkartıldı, ama ne Irak devleti ne de ona yardım eden büyük şirketler ve devletler suçlu olarak ilan edilmediler ve henüz insanlık suçuna bakan uluslararası mahkemede yargılanmış değiller.
Enfalın 30 yılında bir kez daha kurbanlarını saygıyla anıyor, Kürdistan bölge hükümetini, Kürdistanlı partileri ve yurtdışında faaliyet yürüten Kürdistanlı sivil toplum kuruluşlarını, Enfalın yaralarının sarılması için, Enfalın uluslararası arenada Kürd Jenosidi olarak tanınması, Irak devleti ile ona yardım eden şirket ve öteki devletlerin uluslararası mahkemede yargılanmalarını sağlamak için el ele vermeye çağırıyoruz.
14 Nisan 2018

primi sui motori con e-max

Topluluk

PSK, PDKİ görüşmesi