22 Ekim 2018 günü Diyarbekir’de toplanan PSK-MYK gündemindeki sorunları görüştü ve aşağıdaki bildiriyi kamuoyu ile paylaşmayı da karar altına aldı.
Vekalet savaşının son hızıyla devam ettiği Suriye’de durum giderek karmaşık bir hale geldi. Taraflar savaş sonrası Suriye’de söz ve karar sahibi olmak amacıyla, sorunları çözmek için çaba harcamak yerine yöresel işbirlikçileri vasıtasıyla ateşe benzin döküyorlar.
Kürdlerin Suriye’de bir statüye kavuşmasını önlemek amacıyla Suriye’ye askeri müdahalede bulunan Türk devleti bu ülkede batağa saplanmış durumda.
Afrin’i işgal eden Türkiye devleti, tüm Batı Kürdistanı işgal etme arzusunu gizlemiyor ve bu politikasıyla Suriye’yi istikrarsızlaştıran ülkelerin başında geliyor.
Türk devleti bu saldırgan ve yayılmacı politikadan, Kürd kazanımlarını Türkiye’nin güvenliği için tehlike gören anlayıştan vazgeçmelidir.
Türk devletine Suriye’den çekilme çağrısını yinelen Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK, Batı Kürdistan halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine olan desteğini tekrarlar, bu parçadaki yurtsever güçleri birlikte davranmaya çağırır.
OHAL sözde kalktı. Hükümetin anti demokratik uygulamaları OHAL dönemini aratmıyor.
Hak, hukuk ve adaletin rafa kaldırıldığı Türkiye’de keyfi yönetim devam ediyor. Ülke Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle yönetiliyor.
Hükümetin iddiasının aksine Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor.
Bu krizin nedenleri ülke dışında değil içindedir, AK Parti hükümetinin uyguladığı ekonomik politikalardır. AK Parti’nin devletin geleneksel politikasını devam ettirerek Kürd sorununu şiddet yoluyla çözme anlayışıdır.
Kürdlerin temel ulusal haklarını tanımak yerine, askeri operasyonlara hız verme, Kürdistan’da militarizmi güçlendirme ve diğer parçalara yönelik saldırgan politika, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin temel nedenleri arasındadır.
AK Parti hükümeti krizi çözmek için bu şiddet ve saldırgan politikayı terk etme ve Kürdlerin haklarını tanıma yerine baskıyı daha da artırıyor.
PSK, yurtsever, devrimci ve demokratik güçleri, ekonomik krizden, faturasını halka, dar ve sabit gelirli vatandaşlara ödeterek çıkmak isteyen AK Parti Hükümetinin anti demokratik uygulamalarına karşı, barış, özgürlük ve demokrasi için el ele vermeye çağırır.
PSK yeni öğretim yılında Kürdçenin eğitimin her alanında kullanılması talebini yeniler. Tüm kesimleri çok dilli ve adil bir eğitim sistemi için mücadele etmeye çağırır.
Güney Kürdistan, 25 Eylül Bağımsızlık Referandumunun birinci yıldönümüne günler kala Parlamento seçimlerine hazırlanıyor.
Tüm ekonomik ve toplumsal zorluklara, abluka ve hemen her gün İran ve Türkiye’nin askeri saldırıları altında bulunan Güney Kürdistan’da, demokrasinin temel süreçlerinden biri olan seçimlerin yapılması, Kürd halkının demokrasiye olan bağlılığının bir göstergesidir.
PSK, bu ayın sonunda yapılacak olan seçimin Güney Kürdistan’da demokrasinin daha da kökleşmesine hizmet edeceğine olan inancını belirtir, seçimlerin başarıyla tamamlanması için çaba sarf eden başta Kürdistan Bölgesi Hükümeti olmak üzere siyasi partileri, kurum ve kuruluşları kutlar.
Kürd halkı 25 Eylül Bağımsızlık Referandumu ile iradesi ortaya koydu, tüm dünyaya gösterdi.
PSK 25 Eylül Referandumu ile ortaya konulan iradenin hayata geçirilmesi için yürütülen çabaları destekler. Bir kez daha bölge devletlerini, bölgede etkin olan ABD ve Rusya gibi büyük devletleri, Birleşmiş Milletleri Kürd halkının 25 Eylül 2017 tarihinde ortaya koyduğu iradeye saygı göstermeye ve gereğini yerine getirmeye çağırır.
İran İslam Cumhuriyeti, saldırgan ve yayılmacı politikasıyla bölgenin istikrarsızlaşmasındaki etkisini sürdürüyor.
İran halklarının özgürlük ve demokrasi taleplerini baskı, zulüm ve kanla bastıran İran İslam Cumhuriyeti, son dönemde kulaklarını tüm dünyaya kapatıp Kürd gençlerinin idamına hız vermiş bulunuyor.
Kürd halkının özgürlük mücadelesi, Rasan karşısında çaresiz kalan İran rejimi, çareyi Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği suikast ve terör eylemlerinde arıyor. Güney Kürdistan sınırını top ateşine tutuyor, Kürdistan Demokrat Partisi üslerine roketlerle saldırıyor.
Rasanı destekleyen Partimiz İslam Cumhuriyeti’nin bu insanlık dışı politikasını bir kez daha protesto eder, BM ve uluslararası güçleri idamları durdurmak amacıyla harekete geçmeye, İslam Cumhuriyeti’nin PDK (İran) üstlerine yönelik saldırılarına karşı seslerini daha fazla yükseltmeye çağırır.
23 Eyl. 18

primi sui motori con e-max

Topluluk

PAK û PSK li Enqereyê ligel