DENG Dergisi 125. sayı çıktı

Merhaba,

Gündemimiz yine sıcak ve yoğun.

Bu sayıda ağırlıklı olarak iki sıcak gündemi ele aldık.  Bunlardan ilki Rusya’nın Ukrayna işgaliyle başlayan yeni süreç, diğeri ise 6 muhalefet partisinin yayınladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisi.

Yazarlarımızdan Bayram Bozyel bu sayıda Rusya’nın Ukrayna işgalini ve konunun değişik boyutlarını ele alan bir yazı yazdı. Aynı konuyu Sayın Hasan Yıldız başka bir açıdan değerlendirdi.

A.Haydar Fırat ise 6 muhalefet partisinin yeni sistem önerisini detaylı bir biçimde irdeledi. Aynı konuyla ilgili olarak Sayın Mesut Yeğen’le yararlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Bu sayıda yer verdiğimiz diğer bir konu Şêx Abdurehîm ve arkadaşlarının katliamı ile sonuçlanan 1937 olayıdır. Saîd Veroj’un Zazaca yazdığı bu makalede yakın tarihin birçok noktası aydınlığa kavuşturuluyor.

Bu sayıda ayrıca Nasır Kemaloğlu, A. Mecid Durmuş, Ümit Tektaş, Diyar Budak ve Mehmet Bayrak’ın farklı konulara ilişkin ufuk açıcı yazıları yer alıyor.

Şehit edilişinin 75. Yılında Qazî Muhamed’in Vasiyetnamesi’ne bu sayıda yer verdik.

Bu sayıda ayrıca bu yıl sürdürülen seçmeli Kürtçe ders kampanyası ve sonuçları ile ilgili önemli bazı değerlendirmeler ile PSK’nin yayınladığı Özgürlük, Demokrasi Ve Barış İçin Acil Çözüm Çağrısı Deklarasyonu’nu bulacaksınız.

Okuyunca beğeneceğinizi umuyoruz.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz