Doğu Kürdistan’daki halkımızın başkaldırısını destekliyoruz

Doğu Kürdistan’daki halkımız bir kez daha zulme, haksızlığa ve işgale karşı başkaldırıyor. Doğu Kürdistan’daki halkımızın başkaldırısı İran’ın bir çok şehrine de yayılmış ve İran ile Kürdistan halkının başkaldırısına dönüşmüş bulunmaktadır.
22 yaşındaki Kürt kızı Jina Emini, başörtüsünün altından saçları göründüğü gerekçesiyle, 13.09.2022 günü İran Devleti ‘’Ahlak Polisleri’’ tarafından gözaltına alınmış, gözaltında gördüğü ağır işkenceler sonucu yaşamını yitirmişti.

Jina Emin’nin İran Devleti tarafından  işkenceyle öldürülmesinden sonra, Doğu Kürdistan Partileri İşbirliği Merkezi, Doğu Kürdistan halkını 19.09.2022 günü genel greve çağırdı.

Doğu Kürdistan’daki halkımızın büyük bir çoğunluğu 19.09.2022 günü bu genel grev çağrısına riayet etmiş, tüm işyerleri kapanmıştı. Doğu Kürdistan Partileri İşbirliği Merkezi’nin genel grev çağrısı ve halkımızın bu çağrıyı yaşama geçirmesi, milli birlik, duygu ve düşüncelerin dışa vurumudur.

Genel grevden sonra, Doğu Kürdistan’ın bir çok şehrinde, onbinlerce insanın katılımıyla, büyük kitlesel protestolar geliştirildi. Bu kitlesel protesto eylemleri, yeni bir direniş ve başkaldırının, yeni bir dirilişin ifadesi,  yeni bir sayfanın açılışının müjdecisidir. Doğu Kürdistan’daki kitlesel eylemler, çok geçmeden İran’ın bir çok şehrine de yayıldı.

Jina Emini’nin öldürülmesini protesto amaçlı gelişen kitlesel eylemlerde, şimdiye kadar 30’u aşkın insan İran devleti’nin saldırıları sonucunda yaşamını yitirmiş, onlarca insan yaralanmış, yüzlerce insan da gözaltına alınmıştır.

Jina Emini ve 30’u aşkın insanın İran Devleti tarafından katledilmesini, binlerce  insanın yaralanmasını ve  gözaltına alınmasını lanetliyor, kınıyoruz.

Tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Kürdistan’ın her bir parçasında ve yaşadıkları her bir ülkede, güçlerini birleştirmeye, değişik eylem ve etkinliklerle Doğu Kürdistan’daki halkımızı desteklemeye  çağırıyoruz.

Tüm kadın örgütlerini, insan hakları savunucusu tüm örgütleri, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ni, dünyadaki tüm Kürt ve Kürdistanlıları, Kürt kızı Jina Emini ve 20’yi aşkın Kürt göstericiyi katleden, onlarcasını yarayla, yüzlercesini gözaltına alan İran Devleti’ni kınamaya, İran Devleti’ne karşı güçlü , etkili bir tutum almaya çağırıyoruz

Kahrolsun İşgalci, Baskıcı İran Devleti!

Yaşasın Kürdistan’ın Özgürlüğü ve Kurtuluşu

24.09.2022

 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK)

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK)

Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-TEVGER)

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz