Duyarlı ve Kararlı Olmanın Zamanı

Türkiye’de genel seçimler yaklaştıkça Türk ve Müslüman olmayan dini ve etnik gruplarla, göçmenlere yönelik saldırılar da artıyor.

Türkiye’nin hemen her yerinde hergün bir göçmen ırkçı saldırılara hedef oluyor.

Son bir-iki hafta içinde, İstanbul’da bir Yuhudi mezarlığı tahrip edilmiş, zihinsel özürlü bir Ermeni genci lince maruz kalmış, Sakarya’da ücretini isteyen Kürd mevsimlik işçi uğradığı saldırı sonucunda ağır yaralanmıştı.

Son olarak planlı ve organizeli bir biçimde Ankara ve çevresinde 6 cemevi ve Alevi kurumuna yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Kuşkusuz bu saldırılar tesadüf ve yetkililerin iddia ettikleri gibi “meczup”, “sarhoş”, “psikolojik sorunları olan” birkaç kişinin işi değildir.

“Türk-İslam Sentezi” temelli tekçi devlet anlayışının sonuçlarından biridir.

Aleviler de bu anlayışın başta gelen hedefleri arasındadır.

Kuruluşundan itibaren Türk devleti, hazırlanan raporlar uyarınca Alevileri Müslüman, Kürd Alevileri de Türk ve Müslüman yapmak için inkar, red, asimilasyon ve imha politikalarını uyguluyor.

Koçkiri Katliamı, Dersim jenosidi, Malatya, Çorum, Maraş, Madımak ve Gazi pogromları bu politikanın sonuçlarındandır.

Sozkonusu son saldırılar, iktidarın Güney ve Batı Kürdistan’da gerçekleştirdiği askeri operasyonlardan, Kuzey Kürdistan’da hemen hergün yeni bir ad altında yaptığı askeri operasyonlardan bağımsız değil.

Cumhur İttifakı bu saldırılarla, uyguladığı gerginlik politikası ve göz yumduğu provokasyonlarla, tabanını konsolide etmeyi ve iktidarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Seçim günü yaklaştıkça benzeri saldırılar ve provokasyonlar artacaktır.

Olası provokasyonlara karşı duyarlı olmak, iktidarın saldırgan politikarına karşı kararlı bir duruş göstermek, iktidarın oyununu boşa çıkartmak için gereklidir.

Sözkonusu saldırıları şiddetle protesto eden Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK, bir kez daha tüm yurtsever, demokrat, barış ve özgürlük yanlısı güçleri sözkonu saldırılara karşı seslerini yükseltmeye, Alevilerin haklı taleplerine sahip çıkmaya çağırır.

PSK bir kez daha Alevilerin tüm dini ve kültürel taleplerinin koşulsuz tanınmasını talep eder ve Alevi kurumlarının bu doğrultuda yürüttükleri mücadeleye olan desteğini yineler.

PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi

Basın Bürosu

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz