Enfal Jenosid Olarak tanınmalıdır

Bundan 34 yıl önce, 14 nisan 1988 günü BAAS rejimi Güney Kürdistan’a “Enfal” adı altında geniş bir saldırı başlattı.

Dönemin Irak yetkilileri Kürdlerin kökünü kurutmayı bu saldırıların amacı olarak ilan ettiler.

Saldırılar sonucunda binlerce köy, kasaba ve ilçe yerle bir edildiler, 182 bin çocuk, genç yaşlı kadın-erkek 182 bin Kürd şehid edildiler, sürgüne yollandılar, kaybettirildiler.

Kürdlere ve Şii Araplara yönelik gerçekleştirilen Enfal oparasyonlarından sonra Irak bir toplu mezarlar ülkesi haline geldi.

Kürdistan Parlamentosu’nun 14 Nisan’ı Enfal Şehidlerini Anma Günü olarak ilan etmesinden sonra, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, tüm Kürdler düzenledikleri çeşitli etkinlikle Enfal şehidlerini anıyorlar.

Bıize göre Enfal Şehdlerini anmanın en iyi yolu, uluslararası arenada 14 Nisanın Soykırım Günü olarak tanınmasıdır.

Öte yandan Enfal’ın yol açtığı yaralar kanamaya devam ediyor; Enfal soykırım olarak tanınana, Irak devleti Enfalın yolaçtığı zararları tazmin edene kadar da kanamaya devam edecek.

14 Nisan’ın soykırım Günü olarak kabul edildiği, Enfalın yol açtığı zararların karşılandığı gün şehidlerimiz mezarlarında rahat uyuyacaklardır.

Bir kez daha Kürdistan Parlamentosu, Hükümet ve Başkanlığı ile yurtdışı ve içindeki tüm Kürdistanlı siyasi parti yapıları bu hedeflere ulaşmak için el ele vermeye çağırıyoruz.

Enfal şehidleri başta olmak üzere tüm Kürdistan şehidleinin önünde saygı ile eğiliyoruz.

14 Nisan 2022

PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz