Erdoğan Kadınlardan Özür Dilemelidir

AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin gurup toplantısında, AKP’ye katılan bir ulusalcıya rozet takarken, kadınlığı kastederek „bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları artırmak lazım. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” diyerek içindeki Erdoğan’ı dışa vurdu.

Kadınlara “kariyeri-mariyeri bir yana bırak, çocuk doğur” diye emir veren, kadınları bir doğum makinesi olarak gördüğünü itiraf etmekle de alenen cinsiyetçilik yapan Erdoğan, kadınlardan özür dilemelidir.

“Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” diyen Erdoğan, 2017 yılında yapılan bir uluslararası toplantıda „Müslümanın çoğalması şart. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok hassas. En az 10, 15 çocukları var” söylemini tekrarlamakta, Kürd nüfusunun azalmamasına hayıflanmakta, artmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmektedir.

Tüm Kürdleri PKK’li, “terör örgütü üyesi” olarak gören Erdoğan’ın bu söylemi, 1990 yıllarda “nüfusları artan Kürdler her yeri istila edecekler, Türkler azınlığa düşecek” diyen, Kürdistan’da nüfus artışının önünü almak için MGK’de kararlar alıp hayata geçiren kemalist-ulusalcı çevreler ile örtüşmektedir.

Erdoğan “en az 10, 15 çocukları var” diyerek kıskandığı Kürd kadınlarından da özür dilemelidir.

20 Ekim 2022

PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz