PAK, PSK, TDK-Tevger Heyeti’nin Ziyaretleri Sürüyor

Mesud Tek, Hanefi Turan ve Yusuf Aydın’dan oluşan PAK, PSK ve TDK-Tevger ortak heyeti, 17 Mart günü Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye’yi ziyaret etti.

PDK-Türkiye Genel Başkanı M. Emin Kardeş, Diyarbakir İl Örgütü Başkanı İbrahim Çapan ve parti yöneticilerinden Ozan Kardeş’ten oluşan PDK-Tirkiye heyeti tarafından karşılanan ortak heyet, PAK, PSK, TDK-Tevger heyeti Kürd odağı oluşturmak için, hazırladıkları ”Kürt ve Kürdistan Sorununun Çözüm Yolunu Açmak İçin Gelin Acil Taleplerimiz Etrafında Kenetlenelim”  adı taslağı sundu.

PDK-Türkiye Genel Başkanı M. Emin Kardeş ziyaretten duyduklaın menuniyeti dile getirdi. Dah sonra iki heyet Kürdistan’daki siyasi gelişmeler konusunda görüş alış verişinde bulundular.

Ortak heyet aynı gün PDK-Platform’u (Kürdistan Demokratlar Platformu) ziyaret etti. Plataform Başkanı Sertaç Bucak, yöneticileri Ali Aydın ve Abdulselam Baykal trafından karşılanan ortak heyet, Kürd odağı oluşturulması için hazirladıkları adıkları ”Kürt ve Kürdistan Sorununun Çözüm Yolunu Açmak İçin Gelin Acil Taleplerimiz Etrafında Kenetlenelim”  adlı taslağı sundu.

Sertaç Bucak da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ortak heyetin siyasi parti ve yapılari ziyareti önümüzdeki günlerde de devam edecek.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz