PSK Heyeti PAK ve Huda-Par’ı Ziyaret Etti

PSK il örgütünün gerçekşetirdiği ziyaretlerinin yanısıra, PSK Genel Merkezi’nden bir heyet 7 Haziran Salı günü Kürdistan Özgürlük Partisi-PAK ile Hür Dava Partisi Huda-Par’ı ziyaret ederek hazırladığı Özgürlük, Demokrasi ve Barış İçil Acil Çözüm  Çağrısı adlı deklerasyonu sundu.

PSK Genel Başkanı Mesud Tek, PM üyeleri Zülküf Baran, Hidayet Fidan, Vedat Dede ve PSK Diyarbekir İl Örgütü yöneticilerinden Nevzat Baykal’dan oluşan PSK heyeti önce PAK’ı ziyaret etti.

PAK Genel Başkan Yardımcıları Vahit Aba ve Hanefi Turan başkanlığındaki PAK heyeti ile PAK Diyarbekir İl Örgütü’nde gerçekleştirilen görüşmede PSK heyeti, hazırlanan Deklerasyonu sundu.

Her iki heyet siyasi gelişmeler özellikle ulusal demokratik Kürdi bir odak oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmaları değenlendirdiler.

PSK heyeti aynı gün Hudar-Par Diyarbekir İl Örgütü’nde Huda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel İdare kurulu üleyerinden oluşan heyet ili bir görüşme gerçekleştirdi.

Basının büyük ilgi gösterdiği görüşmede PSK Genel Başkanı Mesud Tek hazırladıkları deklerasyonun amaçlarından bahsetti. Türkiye ve Kürdistan’da yaşanan gelişmeler konusunda görüşlerini paylaşan Tek, siyaseti zorlu bir sürecin beklediğine vurgu yaptı.

Yeni seçim sisteminde Kürdlerin siyasi ağırlığının arttığına dikkat çeken Tek, bu durumu Kürdlerin lehine cevirmek için tüm kesimlerin içinde olduğu, ulusal demokratik talepleri gündemleştiren  gerçekçi bir yapının önemini vurguladı.

Kürdistanlı ve bölgeler etkin olan siyasi yapılar arasında ortak noktaların ayrılık noktalarından daha fazla olduğunu söyleyen Tek, yaşanan süreçte diyalogun önemine vurgu yaptı.

Huda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da yaptığı konuşmada PSK heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaşanan siyasi süreçte normalleşmenin önemine dikkat çeken Yapıçıoğlu, Kürd sorunun önemine vurgu yaptı, Türkiye’de yaşanan sorunların temelinde Kürd sorunun çözümsüz kalmasının yattığını söyledi.

Kürdlerin doğuştan gelen haklarının tanınmasının pazarlık konusu olmadığını, kayıtsız, şartsız tanımması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, yaşanan siyasi süreçler ve olası gelişmelerde Kürdlerin, artan siyasi ağırlığını lehine kullanması için diyaloğun önemine vurgu yaptı.

Her iki heyet de siyasetin meşru zeminde yapılmasının ve diyaloğun sürdürülmesinin zorunlu olduğu konusunda hemfikir olduklarını dile getirdiler. Görüşme sonrası her iki Genel Başkan düzenlenen basın toplantısında görüşmeleri hakkında kısa bilgi verdiler, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz