“Türkiye’de Son Siyasal Gelişmeler ve Kürtlerin Tutumu” Konferansı yapıldı

Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Mesud Tek, 19 Haziran günü, “Türkiye’de Son Siyasal Gelişmeler Ve kürtlerin Tutumu” adı altında düzenlenen toplantıda konuşarak, Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmelere ilişkin görüşlerini anlattı.

PSK İzmir Örgütü’nün düzenlediği ve Deng Dergisi Salonu’nda yapılan toplantıya İzmir’de yaşayan ve aralarında siyasi parti ve STK temsilcilerinin bulunduğu çok sayıda yurtsever katıldılar.

Konuşmasında, kısaca Türkiye ve Kürdistan’da yaşanan siyasi gelişmeleri anlatan Tek, içinden geçilen sürecin önemine vurgu yaptı.

Kuzey Kürdistan’da Kürdlerin bugüne kadar siyasetin bir nesnesi olduğunu ifade eden Tek, günümüzde bu durumun değiştiğini ve Kürdlerin siyasi alanda oyun kurucularından biri haline geldiğini söyledi. Kürdlerin bu konuma mücadeleleri ve ödedikleri bedeller sayesinde ulaştığını dile getiren Tek, Ortadoğu’da Kürdlersiz bir denklemin kurulamayacağına, kurulan denklemlerin ise sonuçsuz kalmaya mahkum olduklarına vurgu yaptı.

Kürdlerin bir çok fırsat ve riskler ile yüzyüze olduklarını anlatan Tek, fırsatları kazanıma çevirmek için Kürdlerin birlik yapmalarının, gerçekçi talepler etrafında Kürdi bir odak oluşturmalarının öneminin altını çizdi.

PAK, PSK ve TDK-Tevger’in bu amaçla yaptıkları çalışmalardan bahseden Tek, Rusya-Ukrayna savaşının bölgeye olan etkilerini anlattı. Kürdistan’daki enerji kaynaklarına artan ilgiye vurgu yapan Tek, bu durumun Kürdistan Bölgesi hükümetinin önüne önemli fırsatlar yarattığını söyledi. Kürdistan Bölgesi hükümetinin Türkiye’ye olan ihtiyacı kadar Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne muhtaç olduğunun altını çizen Tek, Güney’de PKK’nin neden olduğu gerginliğin giderilmesi için Kürd örgütlerinin gerginliği giderecek bir dil tutturmaları gerektiğini söyledi.

Mesud Tek daha sonra dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz